Tehnologia Light-Life: 03. Cine a fost Slim Spurling? (I – Copilăria)


Biografia de mai jos este o traducere personală el fugitivo din cartea Cal Garrison – “Slim Spurling’s Universe: Ancient Knowledge Rediscovered to Restore the Health of the Environment and Mankind”

Am preferat sa redau integral aceste informații pentru că din scurtele biografii prezente pe internet în acest moment nu se poate vedea exact traseul urmat de Slim pentru a ajunge la descoperirile sale. Este important pentru noi să înțelegem cum se fac astfel de descoperiri, și mai ales cum viața ne modelează pentru a fi pregătiți să le facem! Ceea ce vreau să sugerez este că nu este suficient doar procesul de muncă (deși este necesar), ci și un proces de inițiere, adică un proces în urma căruia individul este adus pe un anumit nivel vibrațional pentru a fi în stare să înțeleagă, integreze și să opereze cu anumite noțiuni și fenomene. Acestea fiind spuse vă urez lectură plăcută și cu folos!

Copilăria

<<Slim Spurling este un om deosebit de modest şi o adevărată fiinţă umană. Cred că a fost suprins că, dintr-o dată, toată lumea a aflat de munca sa. Tot timpul şi în orice a făcut, a fost doar el însuşi. Slim a făcut ce-a făcut doar pentru că nu ar fi putut face altceva – nu a existat nici o intenţie să fie cunoscut, bogat sau recunoscut de lume.

    Faptul că manifestă neîncredere asupra faptului că anii săi de cercetare au însemnat în sfârşit ceva, sau că munca sa este mai importantă decât a crezut vreodată, izvorăşte din simplicitatea sa înăscută. Slim este asemenea unui copil care a fost surprins de alţii făcând ceva minunat şi care recunosc puterea cu care Spiritul se relevă uneori.

    Există un copil în fiecare din noi. Şi această parte a fiinţei noastre este încă pură şi suficient de  inocentă încât să credem că putem schimba lumea. Anii de condiţionare de către părinţii noştri, profesorii noştri, şi cultura în ansamblu au redus la tăcere copilul nostru interior astfel încât să nu-l mai auzim. Cu timpul, dubiile şi scepticismul au înlocuit inocenţa şi credinţa. Suntem învăţaţi că anumite lucru sunt imposibile, şi noi, docili, decidem să acceptăm această idee.

    Când cineva ca Slim Spurling vine şi spune că a dezvoltat tehnologia capabilă să schimbe lumea şi să readucă planeta la o stare de pace şi armonie, sună prea frumos ca să fie adevărat. Tot ceea ce am fost învăţaţi ne spune că lucruri ca acesta sunt imposibile. La urma urmei, problemele lumii sunt prea mari, şi nimeni nu are răspunsul. Chiar dacă o mică voce interioară vrea să-l creadă, este mai uşor să cedăm în faţa dubiilor pe care le folosim să ne apărăm.

    Dar când o persoană este suficient de deschisă să asculte despre ceea ce a făcut Slim, copilul interior se trezeşte din nou. Poate să vadă că – da, poate fi o rază de speranţă în asta. Planeta Pământ este într-o criză prea mare ca toţi să continuăm să ne alimentăm dubiile. Când casa îţi este cuprinsă de incendiu, ajută la ceva să fii sceptic fată de individul care urcă pe scară ca să te salveze?

    Pentru a înţelege pe deplin munca lui Slim este esenţial să înţelegi cine este el şi de unde provine. Fiinţa din spatele cercetării este la fel de miraculoasă ca şi cercetarea însăşi. Povestea vieţii lui Slim este o mărturie a ceea ce devine un om care ascultă de îndrumarea de sus. Vom începe prin a simţi puţin această Fiinţă unică şi uimitoare. Cât de incredibile par invenţiile şi descoperirilor sale, şi cât de greu poate fi să crezi că a creat o tehnologie ce poate schimba lumea, nu este nimic câtuşi de puţin fantastic în asta. Totul este la fel de pământesc şi plin de simţul realităţii precum el însuşi.

    Slim s-a născut în Aberdeen, South Dakota în 1938, la sfârşitul Marii Depresii şi al perioadei Dust Bowl. Strămoşii lui Slim din partea tatălui au emigrat din Wales la începutul anilor 1600, iar originile mamei sale merg până în Norvegia şi Suedia.

    De ce şi-ar numi o femeie în toate minţile unicul său fiu „Slim” (slim – subţire, slab (engl.))? Nu i-ar fi trecut niciodată prin cap lui Margaret Spurling. Ea era o verişoară îndepărtată şi o mare admiratoare a lui Gary Cooper, aşadar numele mic a lui Slim este Gary, după celebrul actor. Pe vremea când avea 15 ani, „Gary” era de 6 picioare și 3 degete şi cântărea 140 de livre. Câţiva ani mai târziu, un tip care lucra cu el la adunatul fânului l-a poreclit Slim, şi asta i-a rămas porecla. Încă era slab ca o bară.

    Când vorbeşte despre copilăria sa ai impresia că membrii familiei Spurling erau pionieri. Fiecare lucru era făcut cu greu sau ca pe vremuri. Nu era deloc plăcut sau atrăgător atunci. Ceea ce a învăţat din acel mod simplu de a trăi este o bună parte din ceea ce este el acum.

   Ceea ce îşi aminteşte de la vârsta de 1 an este că stătea în uşa casei în Bison, South Dakota şi nu vedea nimic altceva decât movile de pământ adunate de vânt în grămezi înalte cât stâlpii gardului. Singurul lucru viu, verde, era cactusul cu ţepi în formă de pară. S-a dus la şcoală ca toată lumea, dar absenta de fiecare dată când putea. Plimbările dis-de-dimineaţă cu câinele îi dădeau şansa să se întâlnească cu sconcşii, şi duhoarea îl facea să obţină permisiunea să stea acasă şi să se plimbe prin păduri, în schimb. De asemenea îi oferea timp să citească orice vroia el fără să fie sâcâit de clopoţel, de alternanţa orelor, sau să repete pe de rost ceea ce deja ştia. Slim a fost un copil strălucit şi era în stare să facă mai multe decât să citească, să scrie şi să înveţe aritmetică.

    Se pare că apetitul pentru cunoaştere, care e evoluat într-o Sete de Adevăr, exista de la bun început. Vizita deseori biblioteca locală. Bibliotecarul era suficient de îngăduitor încât să-l lase pe Slim să depăşească limita de cinci cărţi când pleca acasă, şi pe vremea când era adolescent citise toate cărţile de acolo. Timpul petrecut citind şi studiind a fost contrabalansat cu munca la fermă, culesul recoltei, pescuitul, vânătoarea şi exploratul dealurilor şi văilor din apropiere.

    Armele de foc sunt o parte din decorul vieții de la fermă. Slim avea o puşcă de calibru .22, şi pleca la partide de vânătoare pentru familie pe vremea când avea 8 ani. Bunicul său, Thompson, un vânător experimentat şi un om al naturii, a fost mentorul său practic în arta trăitului în natură. El i-a dat lui Slim o puşcă shotgun de .22/410 la al zecelea Crăciun al său, şi această armă a rămas a sa până la mijlocul anilor ’90. Slim a dus-o la un armurier să o repare, însă omul lipsit de scrupule a vândut-o unei persoane necunoscute.

    Cu această armă de foc Slim avea motivul perfect pentru a-şi extinde explorările şi să devină mai mult decât un student al lumii naturale. Timpul petrecut vânând în sălbăticie l-a acordat cu împrejurimile pe mai multe nivele. Cu mult timp înainte să ştie care este numele şi clasificarea plantelor din punct de vedere ştiinţific, el recunoştea pe loc fiecare copac, tufiş, plantă agăţătoare şi ierbacee. Slim s-a conectat timpuriu cu natura. El a crescut ştiind că este o parte a ei.

Bunicul său, Edwin Spurling desfăşura o activitate comercială care servea drept punct pentru comerțul cu americanii nativi lângă Phillips, South Dakota. El vorbea dialectele nativilor şi cunoştea de asemenea şi limbajul semnelor. Slim a învăţat mult din asta şi înţelegea intuitiv care e situaţia indienilor nativi. Faptul că guvernul SUA se purta incorect cu ei nu i-a scăpat observaţiei, de asemenea. Mama lui Slim ţinea ore copiilor dintr-o rezervaţie, şi în fiecare seară, la cină, familia auzea multe despre ceea ce văzuse ea. Nedreptăţile pe care agenţiile guvernamentale le făceau nativilor o îngrozeau pe Margaret Spurling, iar condiţiile de viaţă oribile ale copiilor lor i-au zdrobit inima.

   Această expunere timpurie a americanilor nativi şi a căilor lor a avut un impact major asupra lui Slim. Cu mult timp înainte de a deveni o modă să cunoşti tradiţiile străvechi ale pământului, ele erau o parte din viaţa lui de zi cu zi. Mama şi bunica sa foloseau remedii tradiţionale ale indienilor nativi pentru a-i trata pe cei din familie. Expertiza lor în remedii bazate pe plante a lăsat o amprentă adâncă asupra lui Slim. Absorbea orice informaţie doar privind ce făceau aceste femei. L-au învăţat să fie atent şi la chestiile “sălbatice”, de asemenea. Spurling-ii nu aveau nevoie de meteorolog ca să le spună din care direcţie bate vântul. Slim a învăţat să citească semnele vremii prin observarea comportamentului păsărilor şi al animalelor.

   După cum sună, părinţii şi bunicii lui Slim erau oameni oneşti, cu principii înalte, care ştiau ce însemna „sa faci lucrul care trebuie”. Fie că integritatea morală este o calitate care se dezvoltă atunci când copiii absorb comportamentul celor care îi cresc, sau se nasc cu ea, Slim o are din plin. Îl supraevaluăm oare când spunem că este un exemplu viu despre tot ce înseamnă „spiritul de pionier” american, care ne-am fi dorit să nu fie pe cale de dispariţie? Oricine îl ştie pe Slim nu va vedea aşa lucrurile.

    Dacă el este un fel de anacronism, probabil este mai corect să spunem ca este un anacronism în două feluri. Deoarece vechile moduri de a trăi care au fost pierdute de cea mai mare parte din civilizaţie sunt încă vii în Slim, şi ele fundamentează viziuni ale viitorului la care nimeni n-a visat încă. Trebuie să fie interesant să înţelegi ceea ce exista înainte şi totuşi, în acelaşi timp, să ai o idee despre noua direcţie. Spiritul lui Slim pare să stea între trecut şi viitor.>>

—Va urma—

Partea II – Studiile. Maestru Fierar Alchimist şi vindecător cu plante medicinale

Partea III – Radiestezia. Șamanul

Bibliografie:

Cal Garrison – “Slim Spurling’s Universe: Ancient Knowledge Rediscovered to Restore the Health of the Environment and Mankind”

Advertisements
This entry was posted in Tehnologia Light-Life (Slim Spurling) and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Tehnologia Light-Life: 03. Cine a fost Slim Spurling? (I – Copilăria)

  1. Pingback: Tehnologii ezoterice | Tehnici și tehnologii ezoterice

  2. Pingback: Tehnologia Light-Life: 03. Cine a fost Slim Spurling? (II – Educaţia. Maestru Fierar Alchimist şi vindecător cu plante medicinale) | Tehnici și tehnologii ezoterice

  3. Pingback: Tehnologia Light-Life: 03. Cine a fost Slim Spurling? (III – Radiestezia, Șamanul) | Tehnici și tehnologii ezoterice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s