Tehnologia Light-Life: 03. Cine a fost Slim Spurling? (II – Studiile. Maestru Fierar Alchimist şi vindecător cu plante medicinale)


Partea I – Copilăria

Partea II – Studiile. Maestru Fierar Alchimist şi vindecător cu plante medicinale

    Familia Spurling s-a mutat din South Dakota în Morrison, Colorado, când Slim avea 7 ani, şi s-a apucat să-şi facă o fermă acolo. Când a venit timpul să meargă la liceu, Slim a urmat cursurile Academiei Militare Colorado şi Şcoala de Băieţi Mullen. Şcoala de Băieţi Mullen era o instituţie catolică, şi deşi nimeni din familie nu era catolic, părinţii săi l-au trimis acolo ştiind că va primi o educaţie bună.

    Cât despre religie, Slim nu s-a omorât prea tare cu ea. În timp ce bunica sa era o metodistă devotată şi mama sa frecventa biserica în mod regulat, ele nu erau fanatice în litera Bibliei, aşa că el nu a fost încărcat cu vinovăţie fundamentalistă sau viziunea condamnării veşnice. Bunica poate că a fost o metodistă, dar conform lui Slim, educaţia ei timpurie din Malmo, Suedia, i-a inspirat atât de multă veneraţie pentru natură încât practicile sale zilnice aveau mai mult o nuanţă druidică.

    Din anumite motive, nenumăratele duminici petrecute la biserica locală nu au lăsat nici o amprentă, şi când avea 11 ani, Slim se săturase de foc şi de pucioasă. Ştia fără nici un dubiu că Dumnezeu putea fi găsit peste tot, mai puţin în capul femeii cu chip de cal care propăvăduia fanaticilor la „Adunarea Stâlpului de Foc”, aşa ca s-a rupt de turmă şi nu s-a mai întors niciodată. În timpul anilor de facultate a fost primit în rândul mormonilor, dar aşa cum s-a dovedit ulterior, Sfinţii Zilei de Apoi nu aveau nici ei răspunsurile pe care le căuta. Pe vremea aceea Slim şi-a dat seama că Dumnezeu avea foarte puţin de-a face cu dogmele sau cu religia instituţionalizată. Undeva, înlăuntrul său, ştia ca Mama Natură deţinea cheia scopului său spiritual, oricare ar fi fost el.

*

 Înainte de facultate Slim a servit timp de doi ani ca Ofiţer Petty, clasa a treia în Rezerva Navală Aeriană. A luat toate testele pentru Şcoala de Ofiţeri cu note care i-ar fi permis să înainteze în grad şi să-i ofere educaţie gratuită. Nu vroia să devină un militar, aşa că a refuzat oferta. În acea perioadă, ceea ce vroia cu adevărat să facă era să studieze silvicultura.

    În timpul stagiului său militar, având norocul să se întâlnească cu comandantul la frizeria bazei, Slim a fost scutit să urmeze întâlnirile lunare ale rezerviştilor. Dosarul său excelent şi notele de la şcoală l-au impresionat pe ofiţerul comandant atât de mult că imediat i-a scris o scrisoare de scutire de la îndatoririle sale lunare.

    Această conversaţie din frizerie s-a dovedit a fi un eveniment cheie din viaţa lui Slim. Chiar în luna următoare toţi rezerviştii au zburat la întâlnire în Olathee, Kansas, şi avionul s-a prăbuşit în timpul unei furtuni. Toţi au murit la impactul cu solul. În mod incredibil, luna următoare s-a întâmplat acelaşi lucru. Supărarea şi groaza simţite pentru prietenii săi i-au fost micşorate doar de sentimentul că, pentru un anumit motiv, viaţa sa a fost cruţată. În acest moment Slim a realizat pentru prima dată că destinul şi scopul său aici sunt ghidate de forţe care au o perspectivă mai amplă asupra pânzei care se ţese pe scena lumii. Fără îndoială, zeii aveau alte planuri pentru el.

    Când Slim s-a deciz să plece la facultate, visul legat de sivicultură era încă viu. A petrecut intermitent 8 ani la Universitatea de Stat Colorado. Chimia, biochimia, şi toate ştiinţele naturale erau incluse în curriculum-ul de silvicultură, şi în această perioadă partea ştiinţifică a gândirii i s-a dezvoltat. S-a specializat în silvicultură, cu subspecializare în biochimie.

   Când şi-a dat seama că o diplomă de silvicultor l-ar surghiuni la o viaţă lucrând ca un linguşitor pentru vreo agenţie guvernamentală, a devenit neîncântat să termine studiile. Ochii lui Slim erau larg deschişi, şi i-a fost foarte clar că „Managementul Lemnului” era în realitate managementul greşit al lemnului şi al ecologiei, mult mai distructiv decât focul. Prin urmare s-a transferat la secţia de botanică, specializându-se în micologie şi cu o dorinţă să intre în cercetare şi în elaborarea de materiale tehnice interdisciplinare.

    Micologia este studiul ciupercilor, şi se ştie că acestea erau sacre pentru druizi. În zilele noastre Slim este adesea denumit „Merlin”, sau, „Merlin al Geobiologiei”. Unii ar putea polemiza asupra semnificaţiei, dar nimic nu este întâmplător, şi este demn de reţinut că cea mai druidică ramură a ştiinţelor naturale a devenit mai mult decât o pasiune pentru el decât orice altceva.

    Slim a trebuit să-şi ia liber de la şcoală pentru a lucra la o exploatare forestieră şi cât timp era în padure, a găsit specii de ciuperci care nu fuseseră oficial descoperite. A găsit de asemenea o specie de zgârciob care creştea deasupra liniei de copaci din Colorado, ceva ce nu era măcar posibil, conform profesorilor săi de botanică.

    Se pare că Slim a fost acordat la lumea ciupercilor pe un nivel total diferit, deoarece într-o zi, în timp ce lua o pauză de la muncă, a avut privilegiul să fie martor la o eliberare de spori. El povesteşte că stând în pădure, a auzit un zgomot uşor de „popping” şi a văzut cum o ciupercă „ureche de evreu” a dat drumul sporilor săi.

    Ce fel de persoană observă asemenea lucruri? Când Slim i-a spus profesorului său despre spori, profesorul a admis prompt că e prima dată când aude despre aşa ceva. Poate că a fost un ritual de trecere micologic sau chiar druidic!

Nu este nici un dubiu că micologia este unul din lucrurile pe care Slim le ştie pe dinafară. Chiar înainte de a fi absolvit de la Universitatea de Stat Colorado, Slim cerceta natura chimică a pigmentului roşu care apare în aproape orice specimen al speciei Acer negundo al arţarului ca răspuns la un tip particular de fungus. Lucrarea scrisă pentru a documenta studiul i-a adus o ofertă de o bursă de studiu pentru un program de master pe 3 ani, finanţat de ceea ce atunci era cunoscut sub numele de Ministerul Sănătăţii, Educaţiei şi al Asistenţei Sociale, şi ceea ce acuma este cunoscut ca Ministerul Resurselor Umane.

    Când a examinat criteriile de admisie, cercetarea ce urma să aibă loc îi cerea lui Slim să caute şi sa dezvolte o substanţă chimică din lumea fungilor care:

a)      Să poată fi produsă în cantităţi enorme (precum penicilina);

b)      Să fie ieftină de produs (precum penicilina – cam 50 de cenţi pe galon)

c)      Să nu aibă alte efecte secundare decât o stare de uşoară euforie;

d)     Să poată fi introdusă în orice produs consumabil ce nu are nevoie de menţionare pe etichetă;

e)      Ar coborî pragul de sugestionabilitate al oamenilor (un drog de control al minţii);

f)       Ar fi eficientă în doze de micrograme.

    Era mai mult decât evident că scopul explicit al acestui program de cercetare era controlul populaţiei. Tipul de control şi populaţia ţintă erau nespecificate, dar atunci era epoca programului experimental al LSD-ului al CIA, şi guvernul avea un plan secret.

    Slim era total neîncrezător că cei aflaţi la putere îşi vor folosi influenţa în acest mod. Orice aveau de gând, n-a vrut să contribuie la ceva care ar fi dus la înrobirea oamenilor prin asemenea metode ticăloase.

   Din curiozitate, şi ca să-şi demonstreze lui însuşi că o asemenea substanţă există cu adevărat, s-a consultat cu unul dintre profesorii săi. Slim a găsit o specie asemănătoare într-una din familiile ciupercilor de pământ şi a cultivat o mostră din colecţia profesorului. I-a luat trei zile să termine studiul pentru ceea ce ar fi fost un program de trei ani finanţat de guvern. După ce a ingerat câteva micrograme din cultura respectivă şi i-a simţit efectele, a aflat mai mult decât vroia să ştie.

    Complet dezgustat de perfida ofertă, Slim a refuzat imediat oferta de şcolarizare, a refuzat să ia diploma, şi a decis să nu ia parte la festivitatea de absolvire. A tăiat legăturile cu comunităţile ştiinţifice şi academice şi s-a distanţat de ele, jurând să nu se mai întoarcă vreodată. Din păcate, prostituţia ia diverse forme, şi este foarte probabil ca cineva neînţelegând conceptul de „a face lucrul care trebuie” să fi muşcat momeala şi să-şi fi vândut sufletul pentru o şcolarizare gratuită.

*

Când Slim s-a îndepărtat de comunitatea ştiinţifică şi cea academică, a urmat o carieră de 20 de ani de fierar-artist. În acele zile munca în silvicultură necesita o cunoaştere completă a mecanicii, forjatul şi sudura fiind baza tuturor mecanismelor. A intrat în contact cu amândouă în timpul pregătirii sale de Universitatea Colorado, şi ştia să lucreze cu fierul suficient de bine cât să facă o îndeletnicire din asta. Probabil că spiritele au avut grijă de el, deoarece a găsit un echipament complet de forjare pe care cineva îl uzase şi l-a cumpărat cu doar 200 de dolari.

    Acesta s-a dovedit a fi un dar nepreţuit. În acea vreme avea de susţinut o soţie şi doi fii, şi trăiau într-o baracă de vînotor renovată, departe, în sălbăticia din Colorado. Când trăieşti în felul acesta, fierăria nu este doar un hobby interesant, este un talent fundamental de supravieţuire. Din moment ce se încălzeau şi găteau cu lemne, Slim îşi petrecea ziua tăindu-le cu uneltele făcute de el. În acel atelier de forjare a făcut fiecare topor, pană, ciocan, şi nenumărate cuie. Să faci un produs finit necesita mult efort în acele zile. Slim şi-a petrecut nopţile lucrând la un utilaj petrolier pentru a-şi susţine familia. Dar în timpul său „liber”, când nu taia lemn, a învăţat ceea ce nu ştia încă despre fierărie.

    Fierăria a jucat un rol important în tot ceea ce Slim a făcut de atunci, şi în aceeaşi măsură în care era îndeletnicirea sa, poate mult mai important este că a fost prima sa introducere în alchimie. A lucra şi a te juca cu cele cinci elemente foc, pământ, aer, apă şi metal şi să fii adânc implicat în procesul de creaţie sunt lucruri pe care oamenii nu le mai fac astăzi. Ceea ce a învăţat din manipularea acestor forţe l-a centrat fizic, emoţional şi spiritual pe deplin încât conştiinţa sa a fost în stare să se unească şi să intre „în interiorul” fierului.

A veghea asupra unui strat de cărbuni cu dorinţa de a transforma o bucată rece de fier în ceva frumos sau folositor pare destul de simplu. Dacă e aşa de simplu, de ce făurarii se situează pe acelaşi nivel cu magicienii în conştiinţa colectivă? Conform lui Schwaller de Lubicz, zeul egiptean Ptah, era făurarul cosmic suprem. După ce Ptah s-a conceput şi s-a născut, a adus focul pe pământ şi a creat orice formă imaginabilă cu el. În lucrările lui de Lubicz, această zeitate durdulie fără păr nu este zugrăvită ca orice zeitate antică. Pretinsele abilităţi de a mânui focul ale lui Ptah sunt probabil responsabile pentru asocierea creaţiei, a puterilor speciale cu fierăria.

    Un fierar trebuie să fie acordat în proporţie de 100% în mai mult decât cu elementele pentru a crea orice cu focul. Persoana care le reuneşte trebuie să fie în stare să-şi menţină conştiinţa într-o stare care îi permite să fie un vas pentru ceea ce este în mod esenţial un proces alchimic.

Într-o zi, în atelier, Slim s-a cufundat atât de mult în ceea ce făcea că întreaga sa fiinţă a alunecat în interiorul fierului şi a devenit una cu el. A experimentat întregul proces de creaţie de la nivelul structurii moleculare a metalului pe care îl batea cu ciocanul. Din acel moment înainte a „înţeles” fierul. Ceea ce a învăţat atunci avea de-a face în mod clar cu fierăria, dar mai mult de atât, i-a oferit o înţelegere mai produndă a forţelor spirituale din spatele vieţii înseşi.

    Orice persoană care a imersat atât de prodund în ceea ce face încât s-a pierdut şi a devenit una cu procesul ştie cum este să ajungi acolo. Există o legătură cu acel câmp unificat, în care nimic nu este separat, şi toate sunt una. Fierăria nu doar l-a susţinut material pe Slim şi l-a introdus în alchimie, ci i-a oferit şi prima experienţă conştientă cu acest câmp unificat. Această călătorie „în interiorul” metalului l-a învăţat cum să-şi unească conştiinţa cu orice lucru.

   Această călătorie în interior are de-a face cu faptul că toată munca lui Slim în domeniul fierăriei este atât de incredibilă şi de unică. Fiecare bucată a fost bătută cu ciocanul şi bobinată sau spiralată, cu motive reprezentând capete sau picioare de animale încorporate în designul obiectelor uzuale precum unelte pentru şemineu, garduri cu zăbrele şi porţi. Până şi cuiele pe care le-a făcut arată ca nişte mici opere de artă.

    Cuiele pe care obişnuia să le ofere drept cărţi de vizită se vând la momentul actual la 5 dolari bucata în cataloagele de renovare ale caselor vechi de prima clasă. Un paravan de protecţie a unei uşi interioare pentru care a fost plătit cu 750 $ pentru a-l face, livra şi instala, a apărut recent într-un târg de antichităţi la un preţ de 14,000 $.  Produsele lui Slim ornează case particulare şi clădiri publice din Colorado şi dimprejurul acestuia. Cel mai reuşit rezultat al muncii sale, în stilul său liber ales, poate fi admirat la restaurantul El Rancho Colorado, lângă Evergreen. Balustradele, clanţele, gardurile şi porţile care decorează restaurantul înfăţişează într-un mod delicat flori, animale, plante şi o mulţime de detalii rafinate.

    În această perioadă de 20 de ani Slim a fondat şi a condus cea mai mare şcoală de fierărie din Statele Unite. El i-a învăţat pe fiecare din elevii săi cum să pătrundă în interiorul fierului. Ştia precis ce să facă pentru a-i conduce acolo, pentru că o făcuse personal de nenumărate ori. Acest ritual de trecere necesita ca fiecare discipol să stea în atelier şi să producă 100 de cuie pe oră. După Slim, procesul de producere al cuielor este atât de repetitiv şi de plictisitor că după o vreme conştiinţa devine liberă, şi în câteva momente atinge un punct critic şi devine una cu fierul. Atât cât îl preocupă pe el, odată ce ai intrat în interiorul metalului, ştii tot ceea ce este de ştiut despre fierărie.

    Jim Wallace a fost primul elev al lui Slim care a trecut prin această “probă a focului”. După ce s-a contopit cu fierul, Jim a devenit renumit în comunitatea fierarilor. El a fondat şi este custodele Muzeului Fierăritului din Memphis, Tennessee. La sfârşitul anilor ’60 Slim i-a făcut un ciocan pe care Jim îl păstrează cu sfinţenie până astăzi. L-a folosit în mod regulat timp de 35 de ani fără să fie nevoit să-i ajusteze coada vreodată.

    Expresia „a-ţi zbura coada ciocanului” a apărut într-o fierărie, undeva în trecutul îndepărtat. Cozile slăbite sau ciocanele zburătoare sunt un pericol specific ocupaţiei de fierar. Luând în considerare cât de mult se loveşte cu ciocanul într-o fierărie în mod regulat, cozile ţin cam cât un cub de gheaţă în infern. Probabil că ciocanul pe care Slim i l-a făcut lui Jim poate fi considerat un obiect magic în comunitatea fierarilor.

Cei mai mulţi dintre noi văd fierăritul doar ca pe o ocupaţie banală. Când Slim vorbeşte despre lucrul cu fierul, poveştile lui sună atât de fantastice încât şi tu vrei să devii fierar. Probabil este felul lui de a relata despre lucruri cu fiecare părticică a fiinţei sale. Foarte puţini oameni pot plonja adânc în ceva cu fiecare particică a fiinţei lor. În mod evident, odată ce lucrurile elementare sunt însuşite, mai sunt multe de obţinut din această ocupaţie decăt bicepşi mari şi braţe puternice.

    Adevărul este că fierăritul l-a iluminat pe Slim. Bătutul cu ciocanul, căldura, călătoriile în interiorul metalului i-au transmutat conştiinţa şi i-au mărit potenţialul mental într-un mod în care nici o doză mare de meditaţie n-ar fi putut s-o facă. Poate că Slim nu şi-a dat seama de asta, încă, şi dacă da, este prea modest să fie de acord cu ceea ce urmează, dar este clar că vrăjitorul din el s-a născut în atelierul de forjare.

    Munca sa cu metalul oferă o mulţime de dovezi că „Merlin” are de-a face cu ea. Dacă acest lucru nu era suficient, o întâlnire cu Slim demonstrează oricui este câtuşi de puţin sensibil că mintea sa are ceva special. Cel mai drăguţ lucru legat de mintea sa este că poate merge oriunde. Slim nu are nevoie să vorbească toată ziua despre fizică cuantică deoarece poate vorbi despre orice. Este interesant să-l priveşti când interacţionează cu oamenii, deoarece îi apreciază pe toţi, indiferent de locul lor de provenienţă.

    Pune-ţi-l într-o cameră plină de oameni de ştiinţă şi veţi vedea de ce-i în stare geniul său. Acest om şi-a făcut temele şi poate să-şi asmuţească mintea asupra fiecăruia dintre ei. O bună parte din ceea ce Slim are de spus provoacă atât de mule teorii existente, încât oamenii de ştiinţă ajung la exasperare încercând să-şi dea seama ce s-a ales de ecuaţiile lor. Nu face asta pentru a ieşi în evidenţă. E ceva ce nu poate fi remediat. Se pare că Slim a fost pus aici, parţial, pentru a extinde sfera cunoaşterii ştiinţifice dincolo de propriile hotare. Pleacă lăsând şocate minţile oamenilor deoarece „Pădurarul Singuratic” care ţine discursul explică atât de clar şi vorbeşte atât de simplu că oricine realizează rapid că a venit să te scoată din bucluc.

    Mintea sa nu ar fi nici pe jumătate creativă dacă abordarea metafizică nu ar fi prezentă, de asemenea. Slim poate fi acreditat că face minţile oamenilor să  sară în aer, deoarece el şi-a aruncat mintea în aer demult, înainte să intre în interiorul metalului. La începutul anilor ’60, în timp ce scria o lucrare de cercetare în domeniul hipnozei, a dat peste o carte a lui William James. În această carte, „tatăl psihologiei americane” sugera că liniştirea minţii poate fi realizată prin folosirea flacării lumânării ca un punct de concentrare.

    Slim a scris lucrarea şi a predat-o, dar a rămas cu gândul la ideea lumânării încât a decis să vadă dacă este ceva de capul ei. Privind la flacăra lumânării, a observat că, într-adevăr, mintea sa devenea centrată şi liniştită. Din acest punct liniştit Slim a descoperit de asemenea că putea să facă flacăra să se stingă şi să se reaprindă la comandă. Auto-hipnoza l-a indrodus pe tărâmul minţii, care îşi va fi găsit calea în interiorul fierului. Pe lângă asta, starea meditativă pe care o producea i-a permis să devină complet odihnit şi centrat oricând vroia.

    Într-o zi, după meditaţie, conştiinţa sa a fost modificată suficient de mult pentru a-l face să se întrebe cum ar fi să şi-o unească cu  un mare arbore de bumbac. Călătoria „în interiorul” copacului, în acelaşi mod în care a călătorit „în interiorul” fierului, l-a învăţat pe Slim despre modul de a trăi al copacilor.

    Prin intermediul acestei experienţe a descoperit că arborii au propria lor conştiinţă şi propria memorie, la fel ca şi oamenii. Copacii înregistrează tot ce se întâmplă în mediu. În acea zi Slim a fost în stare să vadă întregul mediu înconjurător prin ochii unui arbore de bumbac de 80 de ani. A fost uimit să vadă istoria tuturor evenimentelor din acea zonă din perspectiva acestui copac bătrân imens.

    În zilele noastre acest lucru nu mai este o experienţă neobişnuită în cercurile metafizice, dar Slim a avut această experienţă acum 40 de ani, şi nu avea nici o referinţă pentru ea. A fost un lucru în totalitate spontan. Când a încercat să explice asta oamenilor, au fost fie derutaţi ori s-au uitat la el ca la un nebun. Până la mijlocul anilor ’80 nu a găsit pe cineva cu o experienţă similară.

*

De ce unii oameni sunt mult mai deschişi decât alţii să-şi dezvolte conştiinţa şi propria întelegere a lucrurilor? Care este acel lucru care împinge o persoană dincolo de propriile limite şi de limitele stabilite de societate, să caute o viziune mai largă. Oare câţi oameni renunţă la timpul de somn pentru că ceva în interior este mult mai însetat de răspunsuri decât la ceilalţi? E greu de spus ce-i inspiră pe inii să ajungă la baza lucrurilor, dar orice ar fi, este viu şi lucrează peste program în Slim Spurling.

    În timpul anilor cât a fost fierar, a tăiat copaci şi a lucrat toată ziua la atelier, Slim părăsea utilajul petrolier imediat după miezul nopţii şi stătea treaz până la 2 sau 3 dimineaţa studiind botanica şi medicina bazată pe plante. Oricine altcineva s-ar fi simţit îndreptăţit să meargă la culcare după o zi grea de muncă. Nu făcea asta pentru că urmărea o certificare sau să termine vreo sarcină. Nu avea acces la vreo bibliotecă bine dotată. Tot ce avea la dispoziţie era un tratat de botanică publicat în 1832. Dar dorinţa de cunoaştere l-a făcut să-l citească din scoarţă în scoarţă. Ce l-a determinat să facă asta?

    Fiecare cuvânt din acea carte s-a întipărit în mintea lui Slim, şi datorită familiarităţii medicinii naturiste pe care o avea din perioada tinereţii, s-a îmbogăţit cu denumirea ştiinţifică a plantelor şi a căpătat o înţelegere profundă a proprietăţilor lor curative. A descoperit că fiecare familie de plante are utilizări medicinale similare. Slim a început să practice vindecarea pe bază de plante medicinale, îngrijindu-şi familia şi lucrând pe oricine era suficient de deschis pentru a-i fi cobai.

    Când soţia sa a contactat o gripă, a aprins soba şi, după ce a pus apă la fiert, s-a dus în pădure să culeagă plantele necesare vindecării ei. Erau uşor de zărit deoarece străluceau sau aveau o aură specială în jurul lor pe care o putea vedea cu vederea sa obişnuită. S-a întors cu ele acasă şi le-a dat drumul în apa de pe sobă. Patru ceşti de infuzie ce includea măceş, coada iepurelui, frunze de prun sălbatic, rochiţa rândunicii, amestecate cu miere de albine şi lapte şi administrate pe parcursul unei ore, a fost tot ce a fost nevoie să o scape de simptome şi să o vindece complet pe soţia sa.

    Slim a căpătat mai multă încredere în aptitudinele sale de vindecător autodidact şi a avut o rată de succes mare în vindecarea oamenilor. S-a vindecat pe el însuşi de cancer la plămân în ceva mai mult de 3 luni cu sâmburi de caise. Părerea lui este că laetrila din sâmburi a schimbat lucrurile.

    Cu toate că lui Slim nu i s-a pus un diagnostic de cancer la plămâni avea toate simptomele. Pierdea greutate în mod constant, pielea îi era gălbuie, şi era extenuat. Nefiind tipul ce caută ajutor medical, şi având suficientă încredere în propriile percepţii, nu a avut nevoie de nimeni altcineva ca să-i pună un diagnostic.

    Dacă ar fi ştiut atunci că va scrie o carte şi va fi nevoie să-şi dovedească aceste informaţii, probabil s-ar fi dus la un doctor. Dar ar trebui oare ca un vraci capabil de ceva să se deranjeze cu o vizită la spital? Oricine are îndoieli cu privire la capacitatea lui Slim de a-şi pune singur diagnosticul ar avea o problemă şi mai mare cu ideea ca un şaman să se supună testelor medicale. Cu această însemnare, este clar că ar fi fost condamnat dacă ar fi făcut-o şi condamnat dacă nu ar fi făcut-o, aşa că lăsam la latitudinea cititorului s-o creadă sau nu.

    Pentru oricine se întreabă de ce un astfel de individ s-ar îmbolnăvi, răspunsul este simplu. Adesea, marii vindecători sunt iniţiaţi prin boală. Experimentarea directă a unei boli este uneori plata pentru înţelepciunea de care e nevoie pentru a o vindeca. O asemenea cunoaştere e dincolo de ceea ce se poate zări dintr-o lucrare medicală.

    Analizând celălalt aspect al fiecărei boli, schimbările fizice, emoţionale şi spirituale prin care treci oferă o înţelegere cum să îi ghidezi şi pe alţii în timpul unor astfel de încercări. Slim s-a vindecat de cancer la ficat folosind o combinaţie de metode bazate pe plante, de unelte Light-LifeTM şi de suplimente Mannatech. El este un izvor de informaţii legate de subiectul ierburilor şi al vindecării cu ajutorul lor, din propria-i experienţă.

—Va urma—

Partea III – Radiestezia. Șamanul

Bibliografie:

Cal Garrison – “Slim Spurling’s Universe: Ancient Knowledge Rediscovered to Restore the Health of the Environment and Mankind”

Advertisements
This entry was posted in Tehnologia Light-Life (Slim Spurling) and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Tehnologia Light-Life: 03. Cine a fost Slim Spurling? (II – Studiile. Maestru Fierar Alchimist şi vindecător cu plante medicinale)

  1. Pingback: Tehnologii ezoterice | Tehnici și tehnologii ezoterice

  2. Pingback: Tehnologia Light-Life: 03. Cine a fost Slim Spurling? (I – Copilăria) | Tehnici și tehnologii ezoterice

  3. Pingback: Tehnologia Light-Life: 03. Cine a fost Slim Spurling? (III – Radiestezia, Șamanul) | Tehnici și tehnologii ezoterice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s