Sungazing


Eat the Sun

Deschidem seria fenomenului Sungazing cu un documentar care prezintă câțiva protagoniști care practică tehnica respectivă. Tehnica constă în privirea Soarelui la răsărit și la apus, de preferat având și un contact cu solul desculț, mărind odată cu trecerea timpului perioada de expunere de la câteva secunde, inițial, la zeci de minute, ulterior. Însă aceasta este partea superficială, după cum veți vedea în documentar, și insuficientă după cum afirmă Savoy. Pentru a beneficia de tehnică complet trebuie urmați niște pași mai stricți care aduc a meditație. Interesant este că fenomenul era cunoscut și practicat în multe culturi ale antichității sau în civilizațiile mai recente, ne-europene.

Alte idei extrase din film:

– Receptori noi descoperiți în retină, diferiți de celulele cu conuri și cele cu bastonașe, care au conexiune directă catre glanda pineală.
– Valorile recomandate in US pt vitamina D în corp sunt de 200 unități. Când faci plaja valorile cresc la 20.000. De ce natura a proiectat un corp care produce valori atât de mari față de teoria oficială?
– Savoy believed that it was a practice of Inca priests – staring directly into the sun’s rays – that held the key to physical transcendence and spiritual enlightenment.

În ce privește valabiliatea tehnicii, atât filmul cât și protagoniștii ne lasă în ceață, limitându-se la ideea că tehnica se bazează pe absorția luminii, un lucru total fals! Pentru cunoscători este vorba de absorția pranei solare (așa cum se știe din anumite tehnici și texte yoghine și din alte culturi provenite din diverse coordonate spațiu-timp) și nu de fotosinteză. Când te expui la Soare prana solar se captează prin meridianele de acupunctură (canale energetice, denumite nadi-uri de către yoghini) sau centri energetici, indiferent dacă privești sau nu Soarele. Este posibil ca privitul direct să amplifice absorția, (eu unul n-am încercat privitul direct), însă știu din practică că se absoarbe prana când te expui la Soare.

După un anumit timp de practică, cantitatea de prana acumulată în corpurile subtile energetice poate trece de un anumit prag limită de la care nu mai e nevoie să se consume aceeași cantitatea de mâncare ca la oamenii normali. E adevărat că e posibil să se traiască fără hrană, dar nu este obligatoriu pentru orice practicant de sungazing. Personal, cred că sunt mai mulți factori care concură la apariția posibilității hrănirii doar cu prana solar (cât de deschise și pure sunt canalele energetice, cât de activate sunt chakrele individului – în special plexul solar.., nivelul personal de vibrație, etc). De aceea cred că nu este o idee bună ca orice practicant al acestei tehnici să renunțe la hrană. Desigur, individul poate reduce cantitatea de hrană în funcție de cum simte nevoia. Oricum, reducerea cantității de mâncare se poate face prin metode mai blânde, care presupun absorția pranei direct  prin tehnici energetice, fie prin “tratarea” în prealabil a alimentelor consumate cu prana, folosind dispozitive speciale.

Dobândirea unor capacități paranormale în rândul celor care privesc Soarele se datorează tot cantităților imense de prana care ajung în corpurile subtile și activează anumiți centri sau canale energetice. Ideal este ca individul să fi parcurs în prealabil niște tehnici, metode, etape de purificare și antrenament spiritual, altfel existând riscul scăpării controlului așa cum spune și unul din fiii lui Savoy, care practică metoda într-un cadru mult mai riguros de când s-a născut.

Chiar dacă spre final filmul produce o dezamăgire cu privire la HRM, să nu uităm că el nu este singurul promotor. Eu personal văd metoda ca ceva auxiliar care ajută persoana atât la ameliorarea unor condiții fizice, cât și la re-dobândirea unor capacități mental-spirituale într-o lume care se îndepărtează tot mai multe de Natură și de Sursa Vieții.

Advertisements
This entry was posted in Sungazing and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Sungazing

  1. Pingback: Tehnologii ezoterice | Tehnici și tehnologii ezoterice

  2. Flavian says:

    Foarte bune completarile, multumesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s