Apa exploziva


Apa exploziva

De la Dumitru Badila:

Pompierii stiu ca in anumite conditii apa poate exploda si de aceea se feresc foarte tare sa folosesca apa unde exista temperaturi mai ridicate ( metale topite) . O explicatie a acestui comportament al apei este descompunerea termica in oxigen si hidrogen si apoi recombinarea exploziva . Oamenii de stiinta neaga ca s-ar putea intimpla asa ceva insa provocarea a venit de la Neal si Peter Graneau care au demonstrat stiintific ca acest lucru este posibil. Experimentele lor au fost facute descarcind un condensator ce era incarcat la o tensiune de 10- 15 Kv si avind o energie de ordinal 30-100 J intr-o cantitate de apa .
Apa nu se vaporizeaza, ci explodeaza avind viteze de 1000m/secunda ( de 3 ori viteza sunetului!!!) . Autorii afirma chiar din titlu ca energia eliberata este superioara energiei electrice introduse . Daca si alte cercetari confirma se poate vorbi intr-un viitor nu foarte indepartat de apa ca si combustibil !!!
Aportul meu la aceasta cercetare este folosirea unei tensiuni mult mai reduse si mai accesibile ( 300v) intr-un ansamblu ieftin si usor reproductibil.
(In realitate explozia este mult mai puternica decit se aude in film)

Am facut calculele de energie folosita in 2 din 3 explozii, avind ca baza tensiunea ramasa pe condensator si am obtinut intr-un caz 20 J si in altul 24 J, energia ce a facut sa explodeze o picatura de apa . Stiind ca intr-un ml de apa sint 20 picaturi ( standard ) si stiind caldura latenta de vaporizare ca fiind de 2260Kj /kg aflam energia necersara pentru a transforma in vapori acea picatura ca fiind de 113 J . Ce rezulta ????? Ca energia necesara vaporizarii este muuult mai mare decit energia folosita in experiment ! Este clar ca acolo nu este vaporizare ci un alt fenomen !

Vezi si “Apa exploziva II

Advertisements
This entry was posted in Apa and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Apa exploziva

  1. Pingback: ASPEA @ Festivalul Comunitatilor Autosustenabile de la Brasov, Decembrie 2014 | Tehnici și tehnologii ezoterice

  2. Pingback: ASPEA @ Festivalul Comunitatilor Autosustenabile de la Brasov, Decembrie 2014 | ASPEA

  3. Pingback: Apa exploziva II | Tehnici și tehnologii ezoterice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s