Unde scalare: Bobina caduceu și experimentele lui Wilbert Smith, Slim Spurling, J.L. Naudin


“Totul e simplu, atât de simplu, încât devine de neînţeles.”

Nichita Stănescu

Dacă până acum am vorbit despre unde scalare doar la modul teoretic, începând cu acest post vom aborda subiectul și din punct de vedere practic, adică vom studia câteva dispozitive care folosesc acest tip de “unde”.

Unul din cele mai simple dispozitive cunoscute celor pasionați de electronică și fizică mai ezoterică este bobina caduceu. Am să încerc să fac o prezentare cât mai simplă, pentru a putea fi urmărită și de cei care nu stăpânesc partea de fizică matematică. În posturile de pe acest blog abordarea va fi una orientată către însușirea unor principii minime de bază, sub aspect funcțional și constructiv.

Numele său provine de la simbolul caduceului hermetic, celebrul simbol ezoteric, care a fost adoptat sub o formă modificată de medicină, drept simbol al vindecării. Ironia sorții (sau poate alegerea a fost făcută cu bună știință) este că înfășurarea (bobinajul) caduceu poate fi folosită și pentru generarea de unde scalare cu proprietăți vindecătoare asupra organismelor vii. Vom vedea cum se realizează practic acest lucru în seria de articole dedicată lui Slim Spurling și a sa tehnologie, denumită generic Light-Life Technology.

După unii autori legătura dintre caduceul lui Hermes (Mercur la romani) și medicină a apărut prin sec. VII e.n., când Hermes a fost asociat cu alchimia. Alchimiștii au fost numiți fiii lui Hermes, hermetiști, hermetici sau practicanți ai artelor hermetice. La fel ca mai sus, există posibilitatea de a folosi bobinajul caduceu pentru a transmuta elemente chimice la energii joase.

Bobina caduceu

Bobina caduceu

Generalităţi

Din cartea “Armele secrete ale zeului WOTAN”, de Valentin-Ovidiu Vâzdoagă, capitolul “Bobina care…violeaza legile”, pag. 165:

<<Anumite experimente mai puţin riguroase au fost efectuate de către diferiţi cercetători independenţi  cu bobine caduceu. Acestea au mai fost denumite de către Wilbert Smith, şi bobine tensoriale.

Bobina caduceu constă într-un conductor obişnuit de cupru izolat, ce formează o înfăşurare dublu-spiralată în jurul unui miez de ferită. Există frecvente constatări conform cărora această bobină violează legile stabilite ale electromagnetismului şi ale teoriei undelor hertziene în momentul în care un curent de înaltă frecvenţă este injectat în ea.

Caracteristicile speciale ale acestui tip de bobină sunt:

  • bobina caduceu are reactanţă zero, spre deosebire de o bobină obişnuită; în momentul în care energia electrică străbate firele, nu are loc o creştere a temperaturii acesteia;
  • rezonanţa magnetică a bobinei-caduceu poate fi infinită, spre deosebire de o bobină obişnuită, ce rezonează doar la frecvenţa sa armonică fundamentală şi mai slab la armonicele 2 şi 3; bobina tensorială este capabilă să rezoneze  puternic pentru orice număr de frecvenţe distribuite aleator în spectru.

În mod straniu, semnalul injectat într-o astfel de bobină nu poate fi detectat de instrumente de măsură RF standard. Radioamatorii au rămas pur şi simplu perplecşi de comportamentul extraordinar al acestui tip de bobină. De exemplu, două astfel de bobine pot forma un sistem de transmisie, în care una din bobine poate juca rolul de emiţător, iar cealaltă rolul de receptor, condiţia esenţială fiind cea a unei perfecte alinieri (precizia alinierii trebuie să fie similară cu cea a razei laser).

De asemenea, câţiva cercetărori au mai descoperit o serie de ciudate şi neaşteptate efecte inerţiale asociate acestor bobine. Astfel, s-a constatat că, imediat ce este activat de fluxuri de microunde, dispozitivul tinde să execute o serie de sărituri pe suprafaţa pe care este amplasat. Faptul pentru care bobina-caduceu se comportă astfel sau de ce aceasta produce o serie de alte efecte ciudate nu pot fi explicate prin teoria electromagnetismului clasic şi trebuie puse pe seama configuraţiei unice a acestui tip de bobină.

Analizând cu minuţiozitate configuraţia bobinei, remarcăm faptul că cele două înfăşurări ale dublei spirale sunt diametral opuse una faţă de cealaltă. De asemenea, cercetătorii sunt de părere că este important ca intersecţiile spirelor să se realizeze în linie dreaptă. Când curenţii de înaltă frecvenţă curg în direcţii opuse prin cele două fire, câmpurile magnetice se anulează reciproc pe laturile bobinei, dar la vârf şi la bază, unde sunt zonele de intersecţie, câmpurile se întrepătrund, astfel încât la vârf vectorii magnetici sunt orientaţi într-o direcţie paralelă cu axa bobinei, în timp ce la bază vectorii au aceeaşi mărime, însă sunt orientaţi în sens invers decât cei de la vârf.

Dacă privim bobina din lateral, remarcăm  faptul că vectorii consecutivi de-a lungul axei bobinei formează circuite toroidale închise în miezul de ferită. După cum am mai precizat, în timpul experimentelor pe care le-a realizat Wilbert Smith cu bobina tensorială, acesta a sesizat diferite efecte induse de câmpul bobinei în obiecte învecinate. Acest fenomen, ca şi cel al absenţei cuplajului semnalului dintre bobine, poate proveni dintr-un câmp magnetic unic cuprins în toroid.>>

Observaţii:

Personal, consider că explicarea fenomenelor speciale care apar într-o bobină caduceu nu se datorează anulării reciproce a câmpurilor electromagnetice induse de curgerea curentului prin fire. Nu are nici un sens acest lucru! Mai degrabă aş opta pentru modelul câmpului EM sugerat de Tesla, bazat pe unde scalare. Pornind de la acest lucru, o parte din experimentatorii cu experienţă sunt de părere ca nu anularea câmpului EM e cauza ci faptul că perechile de unde scalare care compun o undă EM se anulează reciproc înainte ca câmpul EM să se formeze. Adică este fix pe dos de cum suntem învăţaţi fizică la şcoală!

Experimentele de transmutare alchimică ale lui Slim Spurling şi Bill Reid

Din cartea “Slim Spurling’s Universe – The Light Life Technology™: Ancient Science Rediscovered to Restore the Health of the Environment and Mankind”, scrisă de Cal Garrison.

Descoperiri timpurii legate de bobina caduceu

<<Slim şi Bill şi-au construit prima bobină caduceu în aproximativ 20 de minute folosind o bară de fier şi un cablu al unei lămpi aruncate. Au conectat-o la o sursă de curent şi au început să facă experimente asupra apei de la robinet din Denver. Direcţionând raza din bobină printr-un vas cu apă, peste noapte se precipitau mai multe miligrame de metale şi minerale vizibile. Acestea constau mai mult în cuarţ şi feldspat cu “pannable metals trailing behind the lighter fractions”.

Izolând aceste precipitate au găsit aur, argint, cupru, zinc şi suficient mercur pentru a face apa primejdioasă pentru oricine ar fi băut-o. Pentru a înlătura posibilitatea ca precipitatele să provină din ţevi, au filtrat apa prin mai multe filtre de cafea înainte să o expună la raza din bobina caduceu.

Până la 12 recipiente cu apă filtrată puse unul după altul puteau fi tratate trecând raza prin ele. Peste noapte, o cantitate egală de precipitat apărea în fiecare recipient. Se păre că raza putea să penetreze la o anumită distanţă dată prin sticlă şi apă. Acest experiment a fost repetat zilnic timp de 6 luni obţinându-se rezultate consistente. Ulterior au observat că forţa ce provenea din bară putea penetra un zid de beton şi să aibă în continuare acelaşi efect asupra apei, producând aceeaşi cantitate de precipitat în fiecare container.>>

Mai jos sunt link-uri la experimentele lui J.L. Naudin.

Bibliografie:

  1. http://drblayney.com/Asclepius.html
  2. Valentin-Ovidiu Vâzdoagă – “Armele secrete ale zeului WOTAN”
  3. http://jnaudin.free.fr/html/sclxmtr.htm
  4. http://jnaudin.free.fr/spgen/index.htm
  5. http://jnaudin.free.fr/html/smithcl.htm
  6. http://cercetare.forumgratuit.ro/t59p60-here-comes-the-sun#9399
  7. Cal Garrison – “Slim Spurling’s Universe – The Light Life Technology™: Ancient Science Rediscovered to Restore the Health of the Environment and Mankind”
Advertisements
This entry was posted in Alchimie, Apa, Demitizari, Eter, Tehnologia Light-Life (Slim Spurling) and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s