Sistemul Tesla de transmitere a energiei fără fir – reproducere


Dr. Dumitru Bădilă a reuşit să reproducă parţial, la o scară mai mică, sistemul Tesla de transmitere a energiei fără fir fără pierderi de putere, pornind de la modelul modificat prezentat de Konstantin Meyl.

Pe scurt, ce are deosebit acest sistem făţă de unul clasic este că intensitatea semnalului la receptor nu scade cu pătratul distanţei dintre emitor şi receptor. Mai există un alt fenomen interesant şi anume că emitorul sau receptorul se pot introduce într-un ecranaj şi sistemul să funcţioneze în continuare.

Mai jos sunt câteva filmuleţe de prezentare:

Published on Feb 2, 2015

“Este vorba de un experiment de transmisie a energiei la distanta avind la baza lucrarile lui Nikola Tesla (Nicolae Teslea), si ale lui Konstantin Meyl. Energia transmisa este de ordinul a 10mW, iar ca sarcina am folosit 2 led-uri albastre, sau o rezistenta de 100 ohmi. Masuratorile variaza fiind vorba de conditii de rezonanta si ca sa am rezultate cit mai stabile m-am departat de aparatul de masura pentru ca si prezenta mea induce modificari de transmisie. Frecventele la care se intimplau cele 2 fenomene, (comportarea ca si unda electromagnetica clasica (luminozitatea led-urilor scade foarte rapid, si frecventa la care cimpul nu mai scade abrupt sint aproximativ 3 Mhz si 4 Mhz pentru transmisie fara atenuare.
Am mai facut niste experimente masurind distanta cu precizie. La 1 metru am manevrat ca sa existe citire pe voltmentru de 1 volt, apoi am citit la 4 metri si am obtiut cam aceeasi valoare. Introducind receptorul in ecranaj intensitatea a scazut la 0,7 v dar manevrind oscilatorul pentru cautarea maximului am obtinut (receptorul ecranat) 1,24 volti !!!!!!!!. Deci cum am spus si in film pare ca ecranajul doar modifica frecventa de rezonanta dar nu atenueaza transmisia. Urmatorul pas va fi in natura cu priza de pamânt si eventual niste globuri de emisie-receptie (bilele metalizate mai mari )”

Tesla Meyl wireless power transmision design and schematics

Published on Apr 28, 2015

“The experimental realization of Konstantin Meyl scheme with materials that I could find.
Colpitts oscillator frequency is 2265Khz minimum and maximum of 5737 kHz sinusoidal signal. The amplitude can be adjusted from the supply voltage.
The first resonance frequency is 3238 kHz system where transmission behaves like a classical electromagnetic wave decreases and increases with proximity and farther away of the transmitter. At 3980 kHz signal remains constant up to about 20 meters of the ground wire. The signal remains as constant and shielding tests.
I wish success to all who will make a replica of the system and wait your comments and suggestions!”

ASPEA @ Festivalul Comunitatilor Autosustenabile de la Brasov, Decembrie 2014

O reproducere mai veche poate fi gasită vizionând materialul din articolul Unde scalare: Experimentele lui Eric Dollard, Tom Brown şi Peter Lindermann.

Advertisements
This entry was posted in Eter, Nikola Tesla and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s